A nagy akadálymentes Főváros!

 

Egy kis írás, mert elgurult a gyógyszerem!

De mielött még elolvasnátok már, ha megteszitek! Csak egy kis bevezető, hogy értsétek is mi az Én bajom ezzel!

Röviden csak, hogy érezzétek a törődést:

Otthon! Ne az utcán, mert bajod lesz és engem perelnek a Családtagok!

Először is kösd be a szemed, hogy még a fényt se lásd. Aztán fogd meg a felmosó rúdját és ellentétes kéz és láb mozdulatokkal a szobából próbálj eljutni a lépcsőházi bejáratig vagy a Családi ház kapujáig!

Nos, ha ez egyedül sikerül akkor nyertél egy szuper vakot! Ha nem?! Akkor tudod mit vár el tőlem a BKK, BKV idióta, tudatlan döntéshozók tömkelege!

Vasárnap máshol kell átszállni! Én meg Hétfőn reggel 08:00-ra mennék dógozni!!

Nem éppen tisztelt BKK! Tisztában vagytok azzal, hogy korlátozzátok a munkába jutásomat??

Mert azt tudom, hogy magasról lesz.r.át.k! Észrevettem!

Sőt azzal is tisztában vagyok, hogy Ti döntéshozók jó drága autókkal kocsikáztok egyik wc-ről a másikra!

És akkor a történetem MÁSODSZOR EBBEN A PÁR HÓNAPBAN!

A több milliárdos 1-es villamos felújításának újabb szakasza

 

  1. szeptember 28-án megkezdődött az 1-es villamos teljes felújítása. Ezt a hírt már jó előre bejelentette a BKK és meg is hirdette a honlapján és kiplakátozta a villamosokra. Ezzel kipipálva azt, hogy a „kedves” utasokat tájékoztatta a változásról. A vállalat hangsúlyozza, hogy számukra az utasok és az elégedettségük nagyon fontos és figyelnek az igényekre is. Viszont a gyakorlatban ez nem így van. Nemhogy az utasok, de még a BKV dolgozói sem voltak tisztában azzal még szeptember 28-án sem, hogy pontosan hol fognak megállni a pótló buszok. Az utasok a megfelelő tájékoztatás ellenére össze-vissza „kóvályogtak” a megállók között, folyamatosan egymást kérdezve és egymást követve. Többször elhangzott a mondat: „Én sem tudok semmit, de menjünk együtt, hátha kiderül, majd együtt megkeressük.”

Az 1-es villamos egy eléggé forgalmas, fontos közlekedési útvonal. Látássérültek is gyakran járnak ezen a szakaszon, hiszen az XIV. kerületben itt található a Vakok Intézete, a Vakok Általános Iskolája, az Idősek Otthona és több érdekképviseleti szervezet is. Ez utóbbi szervezetnek sem tűnt fel, hogy esetleg kellene segíteni sorstársaiknak, abban, hogy minél pontosabban és naprakészen tájékoztassa az érintetteket. Senkinek nem jutott eszébe, hogy az a látássérült, aki ezen az útvonalon jár iskolába, dolgozni, esetleg ügyeket intézni, hogyan fogja megtalálni az új megállókat úgy, hogy még soha nem járt arra. Tudni illik a látássérültek (vakok) egy rehabilitációs tanár segítségével tanulják meg azokat az útvonalakat, melyeket használnak, hogy önálló és akadálymentes legyen a közlekedésük.

És most eljött a december 15. Amikor is újabb változások történnek ezen a vonalon. Ezt is honnét lehet tudni? Úgy, hogy a villamospótló busz vezetője közli néhány utassal, hogy még ők sem tudják, hogy hol fognak megállni 15. után.

És itt álljunk meg egy pillanatra! Ez olyan Déja-vu érzést adott nekem. Mintha ebben az évben ezt már eljátszottuk volna!

És valóban! És megint csak ott vagyok ahol a part szakad, de most annyi a nehezítés, hogy pont Vasárnap lesz a menetrend válltoztatás!

Tehát élesben csak vasárnap tanulhatom meg az új útvonalat! Hű de jó!

 

Jó, akkor hívjuk fel az ügyfélszolgálatot. December 12. csütörtök. Az ügyfélszolgálat még nem tud semmit, nem kaptak erről a változásról tájékoztatást. A látássérültekkel „foglalkozó” szervezetek megint nem tudnak semmit. Segíteni meg főleg nem tudnak. December 12-én már személyi segítőt sem lehet kérni hétfőre, hogy legalább a munkahelyre be tudjon jutni az ember. Főleg, általában reggel 8 óra a munkakezdés. A támogató szolgálatoknál is. Tehát 8 előtt nem vállalnak kísérést. Akkor hogyan tud a látássérült bejutni épségben és időben a munkahelyére úgy, hogy fogalma sincs, hogy merre kell menni és hol kell átszállni?

Van Rehabilitációs tanár aki segített a múltkor, de most mi lesz? Megint kérjem meg, hogy a hétvégéjét szánja énrám? Hétfőn dolgoznom kell menni!

Rohadtul köszönöm BKK!

 

És a mai napig a megbélyegzés az megy!

„Jó nektek titeket eltart az Állam”

 

Nos!

Köszönöm, hogy engem eltartanak! Nagyon hálás vagyok mindenkinek!

 

MIT SZÓLNÁTOK, HA CSERÉLNÉNK??

BOLDOGAN DOLGOZOM HELYETTETEK IRIGYKEDŐK!

 

Vak Sutyorgó

 

Szerző: rczikora  2015.09.24. 17:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutyorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr787818764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása