Ez nem reklámozás csak szomorú tény!

 

Adott egy szövetség ami elméletileg a Magyarországon élő látássérültek érdekképviseletét  és minden fontos feladatát látja el. Csak az az orbitális nagy probléma van ezzel, hogy ez már régen nem így van.

2009-ben megkerestem az MVGYOSZ-t és segítséget kértem munka ügyben. Akkoriban még a drága Dr. Szőke volt az elnök.

Nos az alábbi levél váltás történt:

„Orbán Viktornak küldött és a Szövetség részére eljuttatott levelére válaszolva kérjük, szíveskedjék közölni, hogy jelenleg hol él, és hol kíván munkát vállalni.

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, fontos lenne továbbá, ha tájékoztatna bennünket arról is, hogy jelenlegi látáscsökkenése mellett milyen munkát tudna végezni,

illetve milyen munkakörben dolgozna szívesen. Nyilvánvaló ugyanis, hogy az ország különböző részeiben különbözőek a munkavállalási lehetőségek, illetve

esélyek a megváltozott munkaképességüek, ezen belül a látássérültek számára. A fővárosban és néhány vidéki városban például úgynevezett védett szervezetek

is foglalkoztatnak látássérülteket, míg másutt ilyen lehetőség nincs.

Kérjük továbbá, szíveskedjék tájékoztatni arról is, hogy tagja-e az MVGYOSZ-nek, vagy valamely tagegyesületének, illetve fordult-e már valamelyik egyesületünkhöz

munkába helyezése érdekében.

Leveléből kitűnik ugyanakkor, hogy a közelmúltban lakást vásárolt, ám nem tudjuk hol. Ez a körülmény pedig nyilvánvalóan úgyszintén behatárolja a munkavállalás

lehetőségét.

Várjuk tehát a fenti kérdésekben mielőbbi tájékoztatását.

Budapest, 2009. október 29.

Dr. Szőke László

elnök

MVGYOSZ”

 

Na a problémám a következő volt, bizony ennyire nem foglalkoznak a vak emberrel a szövetségben. Ugyan is ez a szerencsecsomag azzal kezdi, hogy „Orbánnak írott” pedig előtte egy hónappal legalább nekik is elküldtem levelem és mellékeltem az önéletrajzom, amiben minden információ bele volt írva.

Ráadásul az is, hogy 2006 óta vagyok látássérült és ez is benne volt a levélben. Valamint már akkor érvényes tagságival rendelkeztem tehát a nyilvántartásukban is ott figyel a nevem.

De ez arról is szól, ha nem vagyok tag akkor már nem is vagyok Magyar, na meg látássérült sem. Ezért a neve:MAGYAR VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Amikor egy vak meg segítséget kér mindjárt az az első kérdésük tag vagy-e??

Természetesen ismét elküldtem az önéletrajzom és minden fontos információt. Csak az alsógatya méretemet felejtettem el! Ezután az alábbi levél érkezett:

„Szövetségünkhöz írt levelére válaszolva, az alábbi tájékoztatást adjuk:

 

Sajnos a munkavállalás terén bíztatni nem tudjuk. Köztudott, hogy manapság az egészséges embereknek is nehéz elhelyezkedniük. Jellemző, hogy munkahelyek

nagy számban szűnnek meg, új álláslehetőségek pedig alig keletkeznek. Természetesen, munkavállalás iránti igényéről nem feledkeztünk meg, amennyiben bármilyen

munkalehetőségről tudomást szerzünk, úgy arról haladéktalanul tájékoztatni fogjuk.

 

Felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy tagegyesületeink rendszeresen írnak ki pályázatot a látássérültek segédeszköz vásárlásának támogatására. Javasoljuk

tehát, szíveskedjék felvenni a kapcsolatot az említett kérdésben azzal az egyesülettel, amelynél tagsági viszonnyal rendelkezik.

 

Emellett szíves figyelmébe ajánljuk a szövetség honlapját, hírlevelét, valamint hivatalos folyóiratát: a Vakok Világát, amelyekből rendszeresen tájékozódhat

akár munkavállalási kérdésekben, akár pedig a fentebb említett pályázatok feltételeiről.

 

Kérjük fenti tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét.

 

Dr. Szőke László

Elnök”

 

Tehát?!

Természetesen a leírtakkal tisztában vagyok, voltam. Miért nem lehetett egyszerűen leírni, hogy nem vagyok én senki, hogy majd pont Ők és pont nekem fognak segíteni. Valaminttudom és olvasni is szoktam az Ők által reklámozott oldalakat de abban biza semmien olyan információ nincs amivel tudnék valamit kezdeni. Ami a pályázatot illeti, na az sem ilyen egyszerű mint azt leírta a főokos. Sok a látássérült sok a pályázó de bizony baromira kevés a pályázat, ráadásul olyan dolgokra lehet pályázni amivel sokat tök vakon nem tudok kezdeni. De sebaj majd pályázok egy 40 ezer forintos nagyítóra és egy jobb szemre, mert valamivel látnom is kéne a nagyítót.

A szövetség a vakok nevében és a vakokért kéreget, küldözgeti a csekkeket családokat és cégeket keres meg, hogy támogassák a szerencsétlen vakokat. De ezek a pénzek hová lesznek????

Ha bárki találkozik egy látássérültel, nyugodtan kérdezze meg tőle, hogy mit kapott? mire számíthat a szövetség részéről? Vajon segítséget nyújtott-e már bármien problémában számára??

Vajon miért van az, hogy a Baráthegyi nem kért soha pénzt a látássérültektől, arra, hogy kutyát kaphassanak??

A nagy szövetség Csepeli kiképzőjében miért kell fizetnie egy vaknak, aki nyomorult 48 ezer forintból él, de tőle is elkérik, követelik a közel 50 ezer forintot, miközben azzal kampányolnak, hogy a vakvezető kutyákat a vakoknak képzik ki és erre kérik az emberek és cégek támogatását. A Baráthegyi ugyan úgy 1.5 milliós összegben képez kutyákat és ez a Csepelieknél is ennyibe van.

Amikor a Rehabilitációs központok bajban voltak, az MVGYOSZ a kisújját sem volt hajlandó mozdítani. De amikor a LÁJM színre lépett, akkor bezzeg Szakáj elnök kinyitotta a száját! De akkor is mit csinált na ná, hogy minket kezdett fikázni.

 

Undorító és erkölcstelen amit az MVGYOSZ csinál! A vakok nevében kéreget de a vakokért semmit sem hajlandó csinálni!!!!!

Akadálymentesítésből 0! Érdekképviseletből 0! Pályázataik 0!

Segédezköz árusításuk olyan drága, hogy lassan a fehérbotokat arany áron adják.

Anélkül meg egy vak nos béna!

Ha esetleg az Olvasók úgy gondolják, hogy elfogult vagyok, akkor nyugodtan keressenek egy vaksit és kérdezzék a szövi munkájáról. És kérném ossza meg velem is a történetet.

A szövi elnöke Szakáj a megtámadott vak srác ügyében csak értetlenkedni meg színészkedni tudott, a TV-ben, de hogy mit tesznek ennek megelőzésében, vagy esetleg megakadályozásában na arra nem  volt semmi válasz . Mert a kisasszony csak sápítozni tud!!

Rengeteg pénz folyik el a szövetségben de, hogy hova? Mire? Arra sajna nincs válasz!

Van egy pár látó dolgozó a szöviben, aki nagyon jól megél belőlünk és ennyi!!

 

 

Szerző: Vaksutyorgó  2011.12.11. 00:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutyorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr433454506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása